ثمره اندرز، بیداری است . [امام علی علیه السلام]
وبلاگ تفریحی اقای 14
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» حمام سنتی اصفهان

جای جای کشور ایران می تواند به عنوان مرکز گردشگری مطرح شود. این روزها که صنعت سفر و گردشگردی داغ است اکثر کشورها سعی دارند تا جاذبه هایی برای جذب توریست در کشور خود ایجاد نمایند، از همین رو شهر اصفهان در اقدامی تحسین برانگیز اولین حمام سنتی اصفهان که ویژه ی گردشگران خارجی هست، را در منطقه رهنان افتتاح نمود.

این خبر توسط سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان اعلام شد. امید است که این مرکز بتواند صنعت گردشگری در شهر اصفهان که جزء زیباترین شهرهای ایران محسوب می شود، را افزایش دهد.

حمام سنتی اصفهان یا همان گرمابه تاریخی رهنان در شهر اصفهان در منطقه 11 واقع شده است. این بنای تاریخی در دوران زندیه توسط حاج محمد رنانی یکی از رجال زندیه بود ساخته شد.

مجموعه بی نظیری به دستور این شخص در میان 4 محله قدیمی رهنان و در کنار بازارچه و مسجد ذوقبلتین بنا شد، تا اهالی این منطقه بتوانند از آن بهره ببرند. این روزها این بنای تاریخی به عنوان یکی از مراکز گردشگری مهم و جذاب در شهر اصفهان مطرح شده است.

مساحت حمام سنتی اصفهان به نام رهنان 1467 متر مربع و شامل 2 حمام بزرگ و کوچک برای استفاده جداگانه ولی همزمان برای زنان و مردان طراحی شده است، از همین رو این حمام در آن زمان ها به ” حمام دوقلو ” معروف بوده است.

برخلاف سایر حمام های تاریخی ایران که  سکوها در اطراف آن قرار گرفته اند، در حمام رهنان سکوی که مربوط به تعویض لباس می شود در میانه بینه بزرگ واقع شده و راهروها در اطراف هستند.

لازم به ذکر است که بینه به قسمتی از حمام که مربوط می شود به تعویض لباس در آن زمان ها گفته می شده است. از همین رو بینه بزرگ و زیبای این حمام دارای پوششی گنبدی شکل بوده و از 16 ستون سنگی و آجری ساخته شده است.

برای زیبایی و جلوه بیشتر حوضی در سکوی میانی حمام قرار گرفته است که تصاویر این ستون ها بر روی آب انعکاس پیدا کرده و تبدیل به “حمام چهلستون” می شود.

دور تا دور رختکن ها یا همان بینه هاب حمام بزرگ گچ بری های زیبا به همراه نقش ها و طرح های هندسی انجام شده است که بر زیبایی این بنای تاریخی می افزاید. عمده رنگبکار رفته در حمام رهنان سفید، آبی و سیاه می باشد.

گرم ترین نقطه حمام، گرم خانه بزرگ آن است که در آن دو شاه نشین وجود دارد. حمام سنتی اصفهان در کنار بازارچه و مسجد ذوقبلتین جهت دسترسی اهالی هر چهارمحله بنا شده است .

مساحت بینه حمام بزرگ رهنان یک مربع با ابعاد بیست متر در بیست متر در نظر گرفته شده و یک حوض مربع شکل در میانه حمام واقع شده است که آب در چهار جهت حمام تقسیم می شود، فلسفه طراحی این حوض و اختصاص آن در 4 جهت حمام در آن زمان شاید به این دلیل بوده تا اهالی 4 محله این منطقه بتوانند به طور اختصاصی به آب دسترسی داشته باشند.

برای ورودی به حمام رهنان یک راه ورودی هشتی شکل کوچک که پر پیچ  و خم هم هست در نظر گرفته شده است. علت این راهرو پر پیچ و خم  بر می گردد به این که هوای گرم داخل حمام به بیرون خارج نشود.

طراحی داخلی این حمام به گونه ای بوده، تا با تابش نور خورشید، نورگیرهای طاق، چشم اندازی آرام‌بخش و دل‌انگیز را پدید بیاورند و کسانی که برای استحمام و تسکین روان خود به حمام رفته اند، لذت کافی را ببرند.

حمام تاریخی رهنان که در دوران زندیه ساخته شده بود، در فهرست آثار ملی استان اصفهان به ثبت رسیده است. اگر می خواهید به این حمام تاریخی دسترسی پیدا کنید می توانید به سمت خیابان کهندژ بروید، از سه راهی رهنان وارد خیابان رهنان شوید و بعد از آن خیابان مطهری را به سمت اولین خیابانی که مشاهده می کنید به نام ابوذر وارد شوید.



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » ساناز شفیعی ( دوشنبه 98/9/18 :: ساعت 11:25 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

حمام سنتی اصفهان
مراسم ساخت گلاب شهر کاشان
برای مسافرت خوب با هواپیما این نکات را رعایت کنید
زیباترین جاذبه های ایران
جاهای تفریحی خرم اباد
مکان تفریحی پارک آبی کوثر شیراز
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 14
>> بازدید دیروز: 2
>> مجموع بازدیدها: 5052
» درباره من

وبلاگ تفریحی اقای 14

» آرشیو مطالب
آذر 98

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان

» صفحات اختصاصی

» طراح قالب